Smördegsöverbakad kassler med champinjonsås
Ingredienser:
500 g fryst bladspenat
1 st gul lök
1 msk smör
0,5 tsk saltv
2 krm malen svartpeppar
500 g kassler
2 st smördegsplattor
1 st ägg
Sås:
200 g champinjoner
3 msk smör
2 msk mjöl
2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 tsk soja
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
500 g fryst bladspenat
1 st gul lök
1 msk smör
0,5 tsk saltv
2 krm malen svartpeppar
500 g kassler
2 st smördegsplattor
1 st ägg
Sås:
200 g champinjoner
3 msk smör
2 msk mjöl
2 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 tsk soja
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
Gör så här:
Tina spenaten och skär den i kuber. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i smöret till all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar. Lägg spenaten och lökblandningen i en ugnsäkert form. Skiva kasslern och lägg skivorna på spenat/lökblandningen. Skölj, ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i smöret. Strö över mjölet och späd med buljongen. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja. Häll såsen över kasslern. Låt smördegen tina något och lägg dem ovanpå varandra. Kavla ut smördegen till en platta, lika stor som formen. Lägg plattan över såsen och tryck till ordentligt i kanterna. Gör ett par snitt ovanpå. Vispa upp ägget och pensla ovanpå smördegen. Grädda rätten i ugn i 15-20 minuter.
Serveras med:
Grönsallad
Tina spenaten och skär den i kuber. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i smöret till all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar. Lägg spenaten och lökblandningen i en ugnsäkert form. Skiva kasslern och lägg skivorna på spenat/lökblandningen. Skölj, ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i smöret. Strö över mjölet och späd med buljongen. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja. Häll såsen över kasslern. Låt smördegen tina något och lägg dem ovanpå varandra. Kavla ut smördegen till en platta, lika stor som formen. Lägg plattan över såsen och tryck till ordentligt i kanterna. Gör ett par snitt ovanpå. Vispa upp ägget och pensla ovanpå smördegen. Grädda rätten i ugn i 15-20 minuter.
Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:18
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/739
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/739