Kycklingsoppa
Ingredienser:
200 g kycklingkött
1 st gul lök
2 st morötter
1 st palsternacka
1 st liten kålrot
50 g smör
1 l höns- eller kycklingbuljong
0,75 dl korngryn
1 st lagerblad
0,5 tsk rosmarin
1 dl hackad bladpersilja
0,5 dl finhackad gräslök
salt
malen svartpeppar
200 g kycklingkött
1 st gul lök
2 st morötter
1 st palsternacka
1 st liten kålrot
50 g smör
1 l höns- eller kycklingbuljong
0,75 dl korngryn
1 st lagerblad
0,5 tsk rosmarin
1 dl hackad bladpersilja
0,5 dl finhackad gräslök
salt
malen svartpeppar
Gör så här:
Ansa rotfrukter och skala löken, skiva det sedan. Fräs rotfrukter och lök lätt i smör tills de mjuknar. Slå på buljong och rör ner korngrynen. Lägg i lagerblad och rosmarin. Puttra under lock 20 minuter. Skär kycklingen i bitar och lägg i soppan. Blanda i kryddörterna. Smaka av med salt och peppar.
Ansa rotfrukter och skala löken, skiva det sedan. Fräs rotfrukter och lök lätt i smör tills de mjuknar. Slå på buljong och rör ner korngrynen. Lägg i lagerblad och rosmarin. Puttra under lock 20 minuter. Skär kycklingen i bitar och lägg i soppan. Blanda i kryddörterna. Smaka av med salt och peppar.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:32
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/74
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/74