Svampfylld lövbiff med parmesanpasta
Ingredienser:
150 g champinjoner
2 msk smör
2 msk hackad basilika
4 stora lövbiffar
(eller 8 små)
salt
nymald peppar
500 g färsk pasta
50 g riven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
150 g champinjoner
2 msk smör
2 msk hackad basilika
4 stora lövbiffar
(eller 8 små)
salt
nymald peppar
500 g färsk pasta
50 g riven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Hacka och fräs svampen i smöret. Fördela svampen och hälften av basilikan på biffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Salta och peppra. Stek lövbiffen i resten av smöret. Koka pastan enligt anvisning och låt den rinna av. Blanda ned parmesan, vitlök, grädde, resterande basilika och peppar i pastan. Skär upp lövbiffsrullarna och lägg dem ovanpå den krämiga pastan vid servering.
Serveras med:
Grönsallad
Hacka och fräs svampen i smöret. Fördela svampen och hälften av basilikan på biffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Salta och peppra. Stek lövbiffen i resten av smöret. Koka pastan enligt anvisning och låt den rinna av. Blanda ned parmesan, vitlök, grädde, resterande basilika och peppar i pastan. Skär upp lövbiffsrullarna och lägg dem ovanpå den krämiga pastan vid servering.
Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2003-09-04
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2003-09-04
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 15:50
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/744
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/744