Sötsur fläskfilé
Ingredienser:
500 g fläskfilé
Sås:
1 st purjolök
200 g skivad ananas
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm rosépeppar
2 dl hönsbuljong
0,5 dl ananasspad
3 msk chilisås
1 msk vinäger
1 msk majsenaredning
500 g fläskfilé
Sås:
1 st purjolök
200 g skivad ananas
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm rosépeppar
2 dl hönsbuljong
0,5 dl ananasspad
3 msk chilisås
1 msk vinäger
1 msk majsenaredning
Gör så här:
Skär filén i centimeter-tjocka skivor. Sköjl purjon och skär den i sneda skivor. Skär annanasen i 2 cm bitar. Bryn filén i oljan och salta och peppra den. Tag upp köttet ur pannan. Fräs purjon och annanasen i några minuter. Häll på buljong, annanasspad, chilisås och vinäger. Låt småkoka i 5 minuter. Lägg i filén och låt det hela koka i ytterligare några minuter. Rör ner redningen och servera!
Serveras med:
Jasminris
Sallad
Skär filén i centimeter-tjocka skivor. Sköjl purjon och skär den i sneda skivor. Skär annanasen i 2 cm bitar. Bryn filén i oljan och salta och peppra den. Tag upp köttet ur pannan. Fräs purjon och annanasen i några minuter. Häll på buljong, annanasspad, chilisås och vinäger. Låt småkoka i 5 minuter. Lägg i filén och låt det hela koka i ytterligare några minuter. Rör ner redningen och servera!
Serveras med:
Jasminris
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 1999-02-01
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 1999-02-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 20:37
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/747
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/747