Sötsura kotletter
Ingredienser:
4 fläskkotletter, 500g
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 brk ananas i skivor (227 g)
10 cm gurka
2 dl hönsbuljong
2 msk vinäger
2 msk socker
2 tsk arrowrot
4 fläskkotletter, 500g
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 brk ananas i skivor (227 g)
10 cm gurka
2 dl hönsbuljong
2 msk vinäger
2 msk socker
2 tsk arrowrot
Gör så här:
Skär ett par snitt i kanten på kotletterna samt skala och skiva vitlöken tunnt. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Stek kotletterna i olja ett par minuter på var sida. Låt vitlök och chili fräsa med vid sidan av kotletterna. Låt ananasen rinna av men spara spadet. Skär ananasen i bitar och halvera och gröp ur gurkan med en liten sked. Skär gurkan i halvmånar. Blanda ananasspadet med buljong, vinäger, socker och arrowrot. Häll blandningen över kotletterna och låt allt puttra i 5 minuter. Strö över ananas och gurka innan rätten serveras.
Serveras med:
Ris
Bröd
Strimlade morötter
Skär ett par snitt i kanten på kotletterna samt skala och skiva vitlöken tunnt. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Stek kotletterna i olja ett par minuter på var sida. Låt vitlök och chili fräsa med vid sidan av kotletterna. Låt ananasen rinna av men spara spadet. Skär ananasen i bitar och halvera och gröp ur gurkan med en liten sked. Skär gurkan i halvmånar. Blanda ananasspadet med buljong, vinäger, socker och arrowrot. Häll blandningen över kotletterna och låt allt puttra i 5 minuter. Strö över ananas och gurka innan rätten serveras.
Serveras med:
Ris
Bröd
Strimlade morötter
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2003-11-06
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2003-11-06
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:43
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/748
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/748