Teriyakifilé
Ingredienser:
1 fläskfilé, ca 600 g
ett halvt selleristånd, ca 250 g
smör
1 dl köttbuljong
1 dl teriyakisås
1 msk japansk soja
1 krm svartpeppar
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk vetemjöl
1 msk rostade sesamfrön
1 fläskfilé, ca 600 g
ett halvt selleristånd, ca 250 g
smör
1 dl köttbuljong
1 dl teriyakisås
1 msk japansk soja
1 krm svartpeppar
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk vetemjöl
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
Skär köttet i skivor och sellerin i strimlor. Spar bladen till garnering. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs sellerin i smör i en traktörpanna. Tillsät buljong, teriyakisås, soja, peppar. Vispa ner matlagningsyoghurt blandat med vetemjölet. Låt såsen koka upp och lägg i köttet och låt allt koka några minuter. Strö över sesamfrön och garnera med selleriblad. Servera med kokt ris och rippla över med lite matlagningsyoghurt.
Tips!
Sellerin kan bytas ut mot purjolök.
Serveras med:
Ris
Matlagningsyoghurt
Skär köttet i skivor och sellerin i strimlor. Spar bladen till garnering. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs sellerin i smör i en traktörpanna. Tillsät buljong, teriyakisås, soja, peppar. Vispa ner matlagningsyoghurt blandat med vetemjölet. Låt såsen koka upp och lägg i köttet och låt allt koka några minuter. Strö över sesamfrön och garnera med selleriblad. Servera med kokt ris och rippla över med lite matlagningsyoghurt.
Tips!
Sellerin kan bytas ut mot purjolök.
Serveras med:
Ris
Matlagningsyoghurt
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 08:36
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/750
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/750