Thailändsk fläskfilé
Ingredienser:
2-3 purjolökar
2-3 vitlöksklyftor
1 röd pepparfrukt
Kan bytas mot 1 tsk sambal oelek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk ingefära
eller 1 tsk malen
1 köttbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt
2-3 purjolökar
2-3 vitlöksklyftor
1 röd pepparfrukt
Kan bytas mot 1 tsk sambal oelek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk ingefära
eller 1 tsk malen
1 köttbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här:
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparn. Stek köttet i smör i en stekpanna, 3 minuter/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingerfära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt.
Serveras med:
Ris
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparn. Stek köttet i smör i en stekpanna, 3 minuter/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingerfära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt.
Serveras med:
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:11
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/753
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/753