Tjälaknul
Ingredienser:
1 - 1,5 kg djupfryst älg- eller oxfransyska
5 dl vatten
0,5 dl salt
0,5 dl socker
5 krossade enbär
2 kvistar persilja
2 kvistar färsk dragon
eller 1 tsk torkad
1 - 1,5 kg djupfryst älg- eller oxfransyska
5 dl vatten
0,5 dl salt
0,5 dl socker
5 krossade enbär
2 kvistar persilja
2 kvistar färsk dragon
eller 1 tsk torkad
Gör så här:
Lägg det djupfrysta köttet på galler i en form. Låt köttet stå i ugnen i 12 timmar. Lägg det varma köttet i en stekpåse. Blanda ingredienserna till lagen och rör tills sockret smält. Slå vätskan över köttet i stekpåsen och knyt igen påsen. Köttet är färdigt efter 5 timmar.
Serveras med:
Grönsallad
Potatisgratäng
Potatissallad
Lägg det djupfrysta köttet på galler i en form. Låt köttet stå i ugnen i 12 timmar. Lägg det varma köttet i en stekpåse. Blanda ingredienserna till lagen och rör tills sockret smält. Slå vätskan över köttet i stekpåsen och knyt igen påsen. Köttet är färdigt efter 5 timmar.
Serveras med:
Grönsallad
Potatisgratäng
Potatissallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 18 tim.
Ugnstemperatur: 70°
Fredagstips: 2000-12-14
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 18 tim.
Ugnstemperatur: 70°
Fredagstips: 2000-12-14
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 23:14
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/754
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/754