Två-gånger-i-grytan kött
Ingredienser:
500 g benfri karré
1 st purjolök
olja
3 msk soja
2 tsk hot chilisås
2 st hackade vitlöksklyftor
3 msk hoisinsås
500 g benfri karré
1 st purjolök
olja
3 msk soja
2 tsk hot chilisås
2 st hackade vitlöksklyftor
3 msk hoisinsås
Gör så här:
Skölj karrén, lägg den i kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp, skumma ordentligt och sänk värmen. Koka köttet 30 minuter under lock. Dela purjon på längden och skär i 3 cm långa bitar. Strimla sedan purjon på längden. Ta upp köttet och spola under rinnande vatten, låt sedan svalna. Skär köttet i så tunna skivor du kan. Hetta upp olja i wok eller stekpanna. Fräs köttet under omrörning. Tillsätt soja, hot chilisås, vitlök och purjo. Fräs i ett par minuter. Tillsätt hoisinsåsen och stek ytterligare ett par minuter under omrörning.
Serveras med:
Jasminris
Skölj karrén, lägg den i kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp, skumma ordentligt och sänk värmen. Koka köttet 30 minuter under lock. Dela purjon på längden och skär i 3 cm långa bitar. Strimla sedan purjon på längden. Ta upp köttet och spola under rinnande vatten, låt sedan svalna. Skär köttet i så tunna skivor du kan. Hetta upp olja i wok eller stekpanna. Fräs köttet under omrörning. Tillsätt soja, hot chilisås, vitlök och purjo. Fräs i ett par minuter. Tillsätt hoisinsåsen och stek ytterligare ett par minuter under omrörning.
Serveras med:
Jasminris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 50 min.
Fredagstips: 1999-08-01
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 50 min.
Fredagstips: 1999-08-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-10 20:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/757
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/757