Ugnsbakad skinka
Ingredienser:
Rimmad skinka
Köp färdig eller se recept på rimmad skinka
Rimmad skinka
Köp färdig eller se recept på rimmad skinka
Gör så här:
Vattna ur skinkan (om det står att man ska göra det på förpackningen). Sätt ugnen på 175 grader. Lägg skinkan med svålen upp på ett så stort folieark att du kan svepa in den ordentligt. Lägg skinkan i en långpanna och stick in en stektermometer i köttigaste delen. Sätt skinkan mitt i ugnen. Skinkan är klar när termometern visar 75-77 grader. (1-4 kg ca 90min/kg, 5-7kg ca 70min/kg) Ta ut den ur ugnen, veckla av foliet. Ta tillvara spadet, det kan användas till dopp i grytan.
Serveras med:
Kokt potatis
Senap
Vattna ur skinkan (om det står att man ska göra det på förpackningen). Sätt ugnen på 175 grader. Lägg skinkan med svålen upp på ett så stort folieark att du kan svepa in den ordentligt. Lägg skinkan i en långpanna och stick in en stektermometer i köttigaste delen. Sätt skinkan mitt i ugnen. Skinkan är klar när termometern visar 75-77 grader. (1-4 kg ca 90min/kg, 5-7kg ca 70min/kg) Ta ut den ur ugnen, veckla av foliet. Ta tillvara spadet, det kan användas till dopp i grytan.
Serveras med:
Kokt potatis
Senap
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 8 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 8 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:30
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/758
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/758