Ugnsstekt kassler med salvia & mustiga grönsaker
Ingredienser:
600 g kassler
2 morötter
2 palsternackor
1 purjolök
200 g potatis
5 dl vatten
1 buljongtärning
2 dl crème fraiche
0,5 tsk salvia
50 g gröna ärtor
salt
peppar
600 g kassler
2 morötter
2 palsternackor
1 purjolök
200 g potatis
5 dl vatten
1 buljongtärning
2 dl crème fraiche
0,5 tsk salvia
50 g gröna ärtor
salt
peppar
Gör så här:
Skiva kasslern. Skala och skär morötter, palsternacka, purjo och potatis i små bitar. Koka upp vatten med buljongtärning, lägg ner grönsakerna och låt allt sjuda tills grönsakerna blir mjuka. Blanda crème fraiche med salvia, salt och peppar efter smak. Värm kasslern i ugn i 20 minuter, Blanda ärtorna med grönsakerna. Ljumma upp såsen och servera till kasslern.
Serveras med:
Ris
Pasta
Skiva kasslern. Skala och skär morötter, palsternacka, purjo och potatis i små bitar. Koka upp vatten med buljongtärning, lägg ner grönsakerna och låt allt sjuda tills grönsakerna blir mjuka. Blanda crème fraiche med salvia, salt och peppar efter smak. Värm kasslern i ugn i 20 minuter, Blanda ärtorna med grönsakerna. Ljumma upp såsen och servera till kasslern.
Serveras med:
Ris
Pasta
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 150°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 150°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-06-08 21:41
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/759
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/759