Löksoppa med osttoast
Ingredienser:
600 g gul lök
salt
grovmalen svartpeppar
1 tsk timjan
1 st hönsbuljongtärning
33 cl öl
8 dl vatten
lagerblad
4 skivor vitt bröd
riven ost
smör
600 g gul lök
salt
grovmalen svartpeppar
1 tsk timjan
1 st hönsbuljongtärning
33 cl öl
8 dl vatten
lagerblad
4 skivor vitt bröd
riven ost
smör
Gör så här:
Skala, halvera och skiva löken. Fräs löken i smör och krydda med salt, peppar och timjan. Smula över buljongtärningen och häll på ölen. Späd soppan med vattnet och lägg i lagerblad. Koka soppa i ca 10 minuter. Gör rundlar av brödet och slå på rikligt med riven ost. Gratinera brödet i ugn i 4 minuter. Häll upp soppa på tallrik eller i soppskålar. Lägg ner brödrundel i soppan. Strö hackad persilja över och servera.
Skala, halvera och skiva löken. Fräs löken i smör och krydda med salt, peppar och timjan. Smula över buljongtärningen och häll på ölen. Späd soppan med vattnet och lägg i lagerblad. Koka soppa i ca 10 minuter. Gör rundlar av brödet och slå på rikligt med riven ost. Gratinera brödet i ugn i 4 minuter. Häll upp soppa på tallrik eller i soppskålar. Lägg ner brödrundel i soppan. Strö hackad persilja över och servera.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:39
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/76
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/76