Ungersk paprikagryta
Ingredienser:
500 g färsk skinka i bit
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl lätt-crème fraiche
2 msk paprikapulver
1 msk vetemjöl
1 grön paprika
1 röd paprika
500 g färsk skinka i bit
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl lätt-crème fraiche
2 msk paprikapulver
1 msk vetemjöl
1 grön paprika
1 röd paprika
Gör så här:
Skär köttet i strimlor. Skala och skiva lök och vitlök. Bryn kött och lök i smör. Lägg över i gryta och krydda med salt och peppar. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt puttra i 5 minuter. Rör ihop crème fraiche med paprikapulver och mjöl. Skölj, kärna ur och skär paprika i småtärningar. Blanda ner crème fraiche och paprika i grytan. Koka allt i ytterligare 5 minuter och servera.
Serveras med:
Pressad potatis
Haricots verts
Bröd
Skär köttet i strimlor. Skala och skiva lök och vitlök. Bryn kött och lök i smör. Lägg över i gryta och krydda med salt och peppar. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt puttra i 5 minuter. Rör ihop crème fraiche med paprikapulver och mjöl. Skölj, kärna ur och skär paprika i småtärningar. Blanda ner crème fraiche och paprika i grytan. Koka allt i ytterligare 5 minuter och servera.
Serveras med:
Pressad potatis
Haricots verts
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2002-10-03
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2002-10-03
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-05-29 03:48
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/760
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/760