Vårfilé
Ingredienser:
500 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör
Sås:
125 g förvälld bladspenat
0,5 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
en halv hönsbuljongtärning
0,5 dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
1 msk fransk senap
500 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör
Sås:
125 g förvälld bladspenat
0,5 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
en halv hönsbuljongtärning
0,5 dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
1 msk fransk senap
Gör så här:
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Grovhacka spenaten. Vispa ut mjölet i en traktörpanna. Vispa i grädden och alla övriga ingredienser till såsen. Låt såsen koka upp under vispning. Bryn köttet i smör i en stekpannna. Salta och peppra. Lägg ner köttet i såsen och låt det puttra i 5 minuter.
Serveras med:
Lättkokt sparris
Potatis
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Grovhacka spenaten. Vispa ut mjölet i en traktörpanna. Vispa i grädden och alla övriga ingredienser till såsen. Låt såsen koka upp under vispning. Bryn köttet i smör i en stekpannna. Salta och peppra. Lägg ner köttet i såsen och låt det puttra i 5 minuter.
Serveras med:
Lättkokt sparris
Potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Fredagstips: 2000-05-11
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 15 min.
Fredagstips: 2000-05-11
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 15:54
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/761
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/761