Vin- & örtmarinerad kotlettrad med gräddkokt sav
Ingredienser:
4 skivor benfri kotlettrad
0,5 dl rödvin
2 msk kinesisk soja
0,5 hackade färska örter
tex persilja och timjan
300 g savoykål
2 msk smör
2 dl grädde
salt
peppar
Sås:
1 msk koncenterad köttbuljong
0,5 dl vatten
0,5 dl rödvin
1 msk smör
2 msk hackad persilja
4 skivor benfri kotlettrad
0,5 dl rödvin
2 msk kinesisk soja
0,5 hackade färska örter
tex persilja och timjan
300 g savoykål
2 msk smör
2 dl grädde
salt
peppar
Sås:
1 msk koncenterad köttbuljong
0,5 dl vatten
0,5 dl rödvin
1 msk smör
2 msk hackad persilja
Gör så här:
Blanda rödvin, soja och örter och låt köttet marinera i 3 timmar. Skär bort den grova stammen från savoykålen och fräs snabbt i smör. Slå på grädde och låt koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Stek köttet gyllenbrunt i 6 minuter och ta sedan upp det. Tillsätt köttbuljong, rödvin och vatten och låt allt koka upp. Klicka i smöret och smaka av med salt, peppar och hackad persilja.
Serveras med:
Bakad potatis
Blanda rödvin, soja och örter och låt köttet marinera i 3 timmar. Skär bort den grova stammen från savoykålen och fräs snabbt i smör. Slå på grädde och låt koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Stek köttet gyllenbrunt i 6 minuter och ta sedan upp det. Tillsätt köttbuljong, rödvin och vatten och låt allt koka upp. Klicka i smöret och smaka av med salt, peppar och hackad persilja.
Serveras med:
Bakad potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 3 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:33
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/762
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/762