Ãlgskavsgryta
Ingredienser:
400 g älgskav
40 g smör
50 g finhackad lök
125 g kantareller
brun kalvfond
0,5 msk chilisås
1 msk cremè fraiche
grädde
citronsaft
soja
salt
malen svartpeppar
400 g älgskav
40 g smör
50 g finhackad lök
125 g kantareller
brun kalvfond
0,5 msk chilisås
1 msk cremè fraiche
grädde
citronsaft
soja
salt
malen svartpeppar
Gör så här:
Bryn smöret i stekgryta. Lägg i skavet och bryn det gyllenbrunt. Salta och peppra. LÃ¥t löken fräsa med en stund. Späd med kalvfond, chilisÃ¥s, cremè fraiche och lite grädde. LÃ¥t puttra i nÃ¥gra minuter. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och soja.
Serveras med:
Pressad potatis
Haricots verts
Inlagd gurka
Sallad
Bryn smöret i stekgryta. Lägg i skavet och bryn det gyllenbrunt. Salta och peppra. LÃ¥t löken fräsa med en stund. Späd med kalvfond, chilisÃ¥s, cremè fraiche och lite grädde. LÃ¥t puttra i nÃ¥gra minuter. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och soja.
Serveras med:
Pressad potatis
Haricots verts
Inlagd gurka
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-02-04 00:30
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/766
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/766