Majssoppa med sticklök & laxtärningar
Ingredienser:
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 brk majskorn (340 g)
2 tsk finhackad chilifrukt
chilifrukten kan bytas mot 1 krm cayenneppar
2 msk koncentrerad fiskfond
6 dl vatten
2 dl grädde
2 msk ljus maizenaredning
salt
nymalen svartpeppar
300 g laxfilé i cm-tärningar
4 knipplökar
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 brk majskorn (340 g)
2 tsk finhackad chilifrukt
chilifrukten kan bytas mot 1 krm cayenneppar
2 msk koncentrerad fiskfond
6 dl vatten
2 dl grädde
2 msk ljus maizenaredning
salt
nymalen svartpeppar
300 g laxfilé i cm-tärningar
4 knipplökar
Gör så här:
Fräs den gula löken och vitlöken i olivoljan tills den blivit mjuk. Rör ned majsen och chilifrukten. Låt fräsa en liten stund. Häll på fiskfond, vatten & grädde. Öka värmen något och låt småkoka i 5 minuter. Rör ned maizenaredningen och koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Stek laxen i lättoljad panna i 2 minuter. Finstrimla knipplöken. Häll soppan i djupa tallrikar. Fördela laxen och garnera med knipplöken.
Serveras med:
Krutonger
Fräs den gula löken och vitlöken i olivoljan tills den blivit mjuk. Rör ned majsen och chilifrukten. Låt fräsa en liten stund. Häll på fiskfond, vatten & grädde. Öka värmen något och låt småkoka i 5 minuter. Rör ned maizenaredningen och koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Stek laxen i lättoljad panna i 2 minuter. Finstrimla knipplöken. Häll soppan i djupa tallrikar. Fördela laxen och garnera med knipplöken.
Serveras med:
Krutonger
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-08-15
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-08-15
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 15:48
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/77
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/77