Grön saffranslasagne
Ingredienser:
10 st Lasagneplattor
150 g champinjoner
100 g broccoli
150 g zucchini
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 st kronärtskocka, hjärta
70 g selleri
1 st morot
0,5 st gul lök, hackad
1 msk smör
0,5 dl vitt vin
2 påsar saffran
50 g parmesanost
2 msk olivolja
salt
peppar
Sås:
0,75 l mjölk
50 g smör
1 dl mjöl
salt
muskotnöt, malen
10 st Lasagneplattor
150 g champinjoner
100 g broccoli
150 g zucchini
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 st kronärtskocka, hjärta
70 g selleri
1 st morot
0,5 st gul lök, hackad
1 msk smör
0,5 dl vitt vin
2 påsar saffran
50 g parmesanost
2 msk olivolja
salt
peppar
Sås:
0,75 l mjölk
50 g smör
1 dl mjöl
salt
muskotnöt, malen
Gör så här:
Fyllning: Skär alla grönsaker i små tärningar utom champinjonerna som skärs i skivor. Fräs upp löken sellerin och moroten i en stor stekpanna. Tillsätt kronärtskockor, zucchini, champinjoner, broccoli och paprika. Smaksätt med lite salt. Häll på vinet och sjud på svag värme i ca 10 minuter. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet lite åt gången under omrörning för att undvika att det bildas klumpar. Häll i mjölken lite åt gången och koka upp under omrörning. Tillsätt en nypa muskotnöt och salta. Lasagne: Blanda béchamelsåsen med grönsakerna och tillsätt saffran. Smörj en ugnsfast form med smör och täck bottnen med ett lager sås och lite parmesanost. Lägg därefter på ett lager okokta lasagneplattor, Växla sås och plattor i fyra lager. Täck det översta lagret plattor med rikligt av sås och strö över parmesanost. Gratinera i ugn ca 20 minuter. Låt den vila i 10 minuter innan servering!.
Serveras med:
Ett gott vin
Fyllning: Skär alla grönsaker i små tärningar utom champinjonerna som skärs i skivor. Fräs upp löken sellerin och moroten i en stor stekpanna. Tillsätt kronärtskockor, zucchini, champinjoner, broccoli och paprika. Smaksätt med lite salt. Häll på vinet och sjud på svag värme i ca 10 minuter. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet lite åt gången under omrörning för att undvika att det bildas klumpar. Häll i mjölken lite åt gången och koka upp under omrörning. Tillsätt en nypa muskotnöt och salta. Lasagne: Blanda béchamelsåsen med grönsakerna och tillsätt saffran. Smörj en ugnsfast form med smör och täck bottnen med ett lager sås och lite parmesanost. Lägg därefter på ett lager okokta lasagneplattor, Växla sås och plattor i fyra lager. Täck det översta lagret plattor med rikligt av sås och strö över parmesanost. Gratinera i ugn ca 20 minuter. Låt den vila i 10 minuter innan servering!.
Serveras med:
Ett gott vin
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2004-08-05
Receptdatum: 2004-11-14
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2004-08-05
Receptdatum: 2004-11-14
Utskrivet: 2023-04-02 07:25
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/773
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/773