Cannelloni med köttfärs
Ingredienser:
500 g cannellonirör
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
400 g köttfärs
400 g hela tomater
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
5 dl matlagningsgrädde
1 tärnad tomatv
2 msk tomatpuré
salt
grovmalen svartpeppar
500 g cannellonirör
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
400 g köttfärs
400 g hela tomater
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
5 dl matlagningsgrädde
1 tärnad tomatv
2 msk tomatpuré
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Skala och hacka den gula löken, morot och vitlök. Fräs hacket i olja och lägg i köttfärsen. Fräs allt tills färsen är grynig. Tillsätt de hela tomaterna med spad, 1 msk tomatpuré samt vatten. Smaka av med oregano, basilika, salt och peppar. Koka ihop röran i 15 minuter och låt sedan svalna något. Fyll pastarören med köttfärsröran och lägg dem i en smord form. Koka grädde och tomatpuré till såsen. Lägg i tomathacket och smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över pastan och grädda i ugn i 35 minuter.
Serveras med:
Grönsallad
Skala och hacka den gula löken, morot och vitlök. Fräs hacket i olja och lägg i köttfärsen. Fräs allt tills färsen är grynig. Tillsätt de hela tomaterna med spad, 1 msk tomatpuré samt vatten. Smaka av med oregano, basilika, salt och peppar. Koka ihop röran i 15 minuter och låt sedan svalna något. Fyll pastarören med köttfärsröran och lägg dem i en smord form. Koka grädde och tomatpuré till såsen. Lägg i tomathacket och smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över pastan och grädda i ugn i 35 minuter.
Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 20 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2004-10-07
Receptdatum: 2004-11-14
Tillagningstid: 1 tim. 20 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2004-10-07
Receptdatum: 2004-11-14
Utskrivet: 2023-04-02 07:54
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/779
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/779