Fiskspett med italiensk röra samt couscous med sm
Ingredienser:
500 g fiskfilé
(lax, hälleflundra eller annan fast fisk)
2 msk smör
1 msk pressad citron
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous
grönsaker
tex paprika i olika färger
smör
Sås:
250 g Kesella
50 g marinerade soltorkade tomater, hackade
0,5 dl hackad färsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
salt
grovmalen svartpeppar
500 g fiskfilé
(lax, hälleflundra eller annan fast fisk)
2 msk smör
1 msk pressad citron
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous
grönsaker
tex paprika i olika färger
smör
Sås:
250 g Kesella
50 g marinerade soltorkade tomater, hackade
0,5 dl hackad färsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna till såsen (italienska röran) och ställ den svalt. Sätt ugnen på 250 grader. Skär fisken i 3 cm stora tärningar och trä dem på spett. Smält smöret och blanda med citronsaft, salt och vitpeppar. Pensla fisken med blandningen och grilla sedan spetten högt upp i ugnen 9 minuter. Koka upp buljongen och rör ner couscousgrynen. Lägg på locket och ställ kastrullen vid sidan av plattan. Låt grynen svälla i 6 minuter. Skär grönsakerna i bitar och fräs dem i smör. Rör ned grönsakerna i couscousen och servera den med fiskspetten och röran.
Serveras med:
Italienskt vitt vin
Rör ihop alla ingredienserna till såsen (italienska röran) och ställ den svalt. Sätt ugnen på 250 grader. Skär fisken i 3 cm stora tärningar och trä dem på spett. Smält smöret och blanda med citronsaft, salt och vitpeppar. Pensla fisken med blandningen och grilla sedan spetten högt upp i ugnen 9 minuter. Koka upp buljongen och rör ner couscousgrynen. Lägg på locket och ställ kastrullen vid sidan av plattan. Låt grynen svälla i 6 minuter. Skär grönsakerna i bitar och fräs dem i smör. Rör ned grönsakerna i couscousen och servera den med fiskspetten och röran.
Serveras med:
Italienskt vitt vin
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2004-10-21
Receptdatum: 2004-11-14
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2004-10-21
Receptdatum: 2004-11-14
Utskrivet: 2023-06-08 20:46
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/781
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/781