Lingonmarinerad rostbiff & höstpotatis
Ingredienser:
1 kg rostbiff
salt
peppar
2 tsk timjan
1 kg potatis
0,5 dl olivolja
2 msk färsk hackad rosmarin
250 g skogschampinjoner
250 g körsbärstomater
Sås:
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kinesisk soja
0,5 dl olja
1 msk kalvfond
2 msk sirap
salt
peppar
0,5 dl frysta lingon
timjan
1 kg rostbiff
salt
peppar
2 tsk timjan
1 kg potatis
0,5 dl olivolja
2 msk färsk hackad rosmarin
250 g skogschampinjoner
250 g körsbärstomater
Sås:
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kinesisk soja
0,5 dl olja
1 msk kalvfond
2 msk sirap
salt
peppar
0,5 dl frysta lingon
timjan
Gör så här:
Putsa köttet och gnid in det med kryddor. Stick en stektermometer mitt i köttet och låt det steka i ugn, 175 grader tills termometern visar 62 grader för rosa kött. Låt köttet vila innan det skivas (minst 20 minuter), under tiden gör du potatisen och marinaden. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisen med olja och rosmarin och lägg på en bakpappersklädd plåt. Stek i ugn i 15 minuter och lägg sedan på svampen. Blanda och stek i 15 minuter till. När 5 minuter återstår läggs tomaterna på, krydda med salt och peppar och rör om. Skiva köttet tunt och vispa ihop marinaden. Häll marinaden över det skivade köttet i en tunn stråle och strö över lingon och timjan.
Serveras med:
En god sås
Rostade rotsaker
Putsa köttet och gnid in det med kryddor. Stick en stektermometer mitt i köttet och låt det steka i ugn, 175 grader tills termometern visar 62 grader för rosa kött. Låt köttet vila innan det skivas (minst 20 minuter), under tiden gör du potatisen och marinaden. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisen med olja och rosmarin och lägg på en bakpappersklädd plåt. Stek i ugn i 15 minuter och lägg sedan på svampen. Blanda och stek i 15 minuter till. När 5 minuter återstår läggs tomaterna på, krydda med salt och peppar och rör om. Skiva köttet tunt och vispa ihop marinaden. Häll marinaden över det skivade köttet i en tunn stråle och strö över lingon och timjan.
Serveras med:
En god sås
Rostade rotsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2004-11-18
Receptdatum: 2004-11-19
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2004-11-18
Receptdatum: 2004-11-19
Utskrivet: 2023-05-30 00:31
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/785
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/785