Glöggkryddad julratatouille
Ingredienser:
3 paprikor
röd, grön, gul
1 äpple, stort
400 g rödkål
300 g squash
2 msk olivolja
1 dl matlagningsvin, rött
1 dl vinglögg
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk timjan
1 dl persilja, hackad
salt och peppar
0,5 dl hasselnötskärnor, grovhackade
3 paprikor
röd, grön, gul
1 äpple, stort
400 g rödkål
300 g squash
2 msk olivolja
1 dl matlagningsvin, rött
1 dl vinglögg
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk timjan
1 dl persilja, hackad
salt och peppar
0,5 dl hasselnötskärnor, grovhackade
Gör så här:
Kärna ur paprikorna och äpplet. Skär alla grönsakerna och äpplet i bitar. Fräs allt i oljan i en stor stekpanna eller wok. Häll på vin och vinglögg. Smula i buljongtärningen och lägg i timjan och persilja. Salta och peppra. Koka ca 15 minuter. Späd eventuellt med mera vin eller vatten. Rosta nötterna i en torr het panna några minuter. Strö nötterna över ratatouillen.
Serveras med:
Kokt potatis
Kärna ur paprikorna och äpplet. Skär alla grönsakerna och äpplet i bitar. Fräs allt i oljan i en stor stekpanna eller wok. Häll på vin och vinglögg. Smula i buljongtärningen och lägg i timjan och persilja. Salta och peppra. Koka ca 15 minuter. Späd eventuellt med mera vin eller vatten. Rosta nötterna i en torr het panna några minuter. Strö nötterna över ratatouillen.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-23
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-23
Utskrivet: 2023-03-29 14:20
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/797
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/797