Revbensspjäll med kryddig chilisås
Ingredienser:
1,5 kg delat revbensspjäll
4 msk solrosolja
2 röda chilifrukter
3 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Sås:
4 msk flytande honung
4 msk vitvinsvinäger
2 msk soja
2 msk torr sherry
200 g tomatpuré
1 tsk chilipulver
2 vitlöksklyftor
1,5 kg delat revbensspjäll
4 msk solrosolja
2 röda chilifrukter
3 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Sås:
4 msk flytande honung
4 msk vitvinsvinäger
2 msk soja
2 msk torr sherry
200 g tomatpuré
1 tsk chilipulver
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och finhacka ingefäran och skiva vitlöksklyftan till revbensspjällen tunt. Blanda alla ingredienser till chilisåsen och ställ åt sidan. Salta revbensspjällen. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och fräs snabbt chilistrimlorna för att smaksätta oljan. Ta upp chilin med en hålslev och kasta den. Lägg ingefäran och vitlöken i woken och fräs på medelhög värme ca 30 sekunder. Lägg i revbensspjällen och stek under omrörning i 10 minuter tills de fått en guldbrun färg. Sänk värmen och stek försiktigt i 10 minuter. Tillsätt chilisåsen, lägg på lock och sjud sakta i 30-35 minuter. Servera spjällen heta, garnerade med chilistrimlor om så önskas.
Serveras med:
Kokt potatis
Kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och finhacka ingefäran och skiva vitlöksklyftan till revbensspjällen tunt. Blanda alla ingredienser till chilisåsen och ställ åt sidan. Salta revbensspjällen. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och fräs snabbt chilistrimlorna för att smaksätta oljan. Ta upp chilin med en hålslev och kasta den. Lägg ingefäran och vitlöken i woken och fräs på medelhög värme ca 30 sekunder. Lägg i revbensspjällen och stek under omrörning i 10 minuter tills de fått en guldbrun färg. Sänk värmen och stek försiktigt i 10 minuter. Tillsätt chilisåsen, lägg på lock och sjud sakta i 30-35 minuter. Servera spjällen heta, garnerade med chilistrimlor om så önskas.
Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-23
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-23
Utskrivet: 2023-06-10 20:26
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/798
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/798