Skurna pepparkakor
Ingredienser:
100 g matfett
1 dl socker
0,75 dl sirap
2 tsk kanel
1 tsk nejlika
1 tsk ingefära
1,5 tsk bikarbonat
3,25 dl vetemjöl
50 g sötmandel
100 g matfett
1 dl socker
0,75 dl sirap
2 tsk kanel
1 tsk nejlika
1 tsk ingefära
1,5 tsk bikarbonat
3,25 dl vetemjöl
50 g sötmandel
Gör så här:
Värm matfettet, socker, sirap och kryddor tills allt smält ihop och låt det sedan svalna. Blanda bikarbonat med mjölet och rör ner det i smeten. Hacka mandeln och blanda ihop allt till en deg. Forma till en fyrkantig rulle och klä degen i plastfolie. Låt ligga kallt i kylskåp i 12 timmar. Skär 3 mm tjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
Värm matfettet, socker, sirap och kryddor tills allt smält ihop och låt det sedan svalna. Blanda bikarbonat med mjölet och rör ner det i smeten. Hacka mandeln och blanda ihop allt till en deg. Forma till en fyrkantig rulle och klä degen i plastfolie. Låt ligga kallt i kylskåp i 12 timmar. Skär 3 mm tjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
Tillagningstid: 12 tim.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-27
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-27
Utskrivet: 2023-06-08 19:53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/802
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/802