Coeur de filét Provencale
Ingredienser:
600 g coeur de filét av nöt
coeur de filét är den allra finaste mittenbitten av en filé men vill man fuska lite använder man en hel filé
12 medelstora potatisar
1 tsk salt
smör
buljongtärning
Sås:
75 g smör
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
0,5 dl finhackad persilja
600 g coeur de filét av nöt
coeur de filét är den allra finaste mittenbitten av en filé men vill man fuska lite använder man en hel filé
12 medelstora potatisar
1 tsk salt
smör
buljongtärning
Sås:
75 g smör
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
0,5 dl finhackad persilja
Gör så här:
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bred ut dem i en smord lÃ¥ngpanna. Salta potatisen och stekt den mitt i ugnen i 40 minuter, tills potatisen är nästan klar. Täck potatisen med folie de första 15 minuterna. Bryn filén hel i stekpanna och lÃ¥t den sedan eftersteka i 15 minuter. Köttet skall vara rosarött inne i filén. LÃ¥t filén vila en stund och skär sedan den i ý-cm tjocka skivor. Späd pannan med 1 dl vatten och en halv bujongtärning. Häll skyn över potatisen. Rör ihop ingredienserna till vitlökssmöret. Lägg upp skivorna snett över varandra ovanpÃ¥ potatisen och bred vitlökssmöret pÃ¥ köttet. Höj värmen pÃ¥ ugnen till 250ð och sätt in fatet i övre delen av ugnen. LÃ¥t smöret smälta och rätten bli genomvarm innan servering.
Serveras med:
Grönsallad
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bred ut dem i en smord lÃ¥ngpanna. Salta potatisen och stekt den mitt i ugnen i 40 minuter, tills potatisen är nästan klar. Täck potatisen med folie de första 15 minuterna. Bryn filén hel i stekpanna och lÃ¥t den sedan eftersteka i 15 minuter. Köttet skall vara rosarött inne i filén. LÃ¥t filén vila en stund och skär sedan den i ý-cm tjocka skivor. Späd pannan med 1 dl vatten och en halv bujongtärning. Häll skyn över potatisen. Rör ihop ingredienserna till vitlökssmöret. Lägg upp skivorna snett över varandra ovanpÃ¥ potatisen och bred vitlökssmöret pÃ¥ köttet. Höj värmen pÃ¥ ugnen till 250ð och sätt in fatet i övre delen av ugnen. LÃ¥t smöret smälta och rätten bli genomvarm innan servering.
Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-12-03
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-12-03
Utskrivet: 2022-08-14 10:59
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/804
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/804