Tournedos Nordkalotten
Ingredienser:
4 bitar oxfilé av mittbit, á 175 g
100 g rökt lax
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör till stekning
Sås:
20 g torkad svamp
vatten
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tärning svampbuljong
2 tsk maizena majsstärkelse
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar
4 bitar oxfilé av mittbit, á 175 g
100 g rökt lax
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör till stekning
Sås:
20 g torkad svamp
vatten
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tärning svampbuljong
2 tsk maizena majsstärkelse
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
Lägg svampen i blöt över natten. Koka svampen i 3 dl av blötläggningsvattnet, grädde, mjölk och svampbuljongtärning ca 20 min. Rör om då och då. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Smaka av med salt och peppar. Skär ett snitt som en ficka i varje köttbit och lägg in en skiva rökt lax. Krydda med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet 2-3 minuter på varje sida.
Serveras med:
Klyftpotatis
Grönsaker
Lägg svampen i blöt över natten. Koka svampen i 3 dl av blötläggningsvattnet, grädde, mjölk och svampbuljongtärning ca 20 min. Rör om då och då. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Smaka av med salt och peppar. Skär ett snitt som en ficka i varje köttbit och lägg in en skiva rökt lax. Krydda med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet 2-3 minuter på varje sida.
Serveras med:
Klyftpotatis
Grönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Fredagstips: 2004-12-02
Receptdatum: 2005-01-02
Tillagningstid: 24 tim.
Fredagstips: 2004-12-02
Receptdatum: 2005-01-02
Utskrivet: 2023-06-10 19:36
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/806
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/806