Ugnsbakad senapslax
Ingredienser:
50 g smält smör
0,5 dl dijonsenap
1,5 msk honung
0,5 dl ströbröd
0,5 dl hackade pecannötter
lite hackad persilja
500 g laxfilé i portionsbitar
salt
grovmalen svartpeppar
1 citron
50 g smält smör
0,5 dl dijonsenap
1,5 msk honung
0,5 dl ströbröd
0,5 dl hackade pecannötter
lite hackad persilja
500 g laxfilé i portionsbitar
salt
grovmalen svartpeppar
1 citron
Gör så här:
Blanda samman smör, honung och senap. Blanda ihop ströbröd, pecan och persilja i en annan form. Pensla in varje fiskfilé med senapsblandningen och lägg i en form. Strö över persiljeblandningen. Baka fisken i 15 minuter i ugnen tills den är klar, smaka av med salt och peppar innan rätten serveras med en citronklyfta till.
Serveras med:
Ris
Pressad potatis
Blanda samman smör, honung och senap. Blanda ihop ströbröd, pecan och persilja i en annan form. Pensla in varje fiskfilé med senapsblandningen och lägg i en form. Strö över persiljeblandningen. Baka fisken i 15 minuter i ugnen tills den är klar, smaka av med salt och peppar innan rätten serveras med en citronklyfta till.
Serveras med:
Ris
Pressad potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2004-12-09
Receptdatum: 2005-01-02
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 2004-12-09
Receptdatum: 2005-01-02
Utskrivet: 2023-05-29 05:07
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/807
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/807