Köttfärsbiffar med olivröra
Ingredienser:
1 kg potatis
400 g köttfärs
2 dl matlagningsyoghurt
1 gul lök
15 gröna oliver
1 kg potatis
400 g köttfärs
2 dl matlagningsyoghurt
1 gul lök
15 gröna oliver
Gör så här:
Skrubba potatisen och skär den i 1/2-cm tjocka skivor eller i halvor. Lägg skivorna på bakplåtspappersklädd plåt och ringla på lite olja och strö på lite salt. Stek mitt i ugnen i 15 minuter. Blanda färsen med 0,5 dl av yoghurten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till små biffar och stek dem i olja 3 minuter på var sida. Skala och finhacka löken samt grovhacka oliverna. Blanda lök och oliver med resten av yoghurten och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar innan servering.
Serveras med:
Tomatklyftor
Bröd
Skrubba potatisen och skär den i 1/2-cm tjocka skivor eller i halvor. Lägg skivorna på bakplåtspappersklädd plåt och ringla på lite olja och strö på lite salt. Stek mitt i ugnen i 15 minuter. Blanda färsen med 0,5 dl av yoghurten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till små biffar och stek dem i olja 3 minuter på var sida. Skala och finhacka löken samt grovhacka oliverna. Blanda lök och oliver med resten av yoghurten och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar innan servering.
Serveras med:
Tomatklyftor
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 250°
Receptdatum: 2005-02-13
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 250°
Receptdatum: 2005-02-13
Utskrivet: 2023-04-02 07:03
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/815
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/815