Lingonmarinerad rostbiff med höstpotatis
Ingredienser:
1 kg rostbiff
salt
peppar
2 tsk timjan
1 kg potatis
0,5 dl olivolja
2 msk färsk hackad rosmarin
250 g skogschampinjoner
250 g körsbärstomater
Sås:
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kinesisk soja
0,5 dl olja
1 msk kalvfond
2 msk sirap
salt
peppar
0,5 dl frysta lingon
timjan
1 kg rostbiff
salt
peppar
2 tsk timjan
1 kg potatis
0,5 dl olivolja
2 msk färsk hackad rosmarin
250 g skogschampinjoner
250 g körsbärstomater
Sås:
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kinesisk soja
0,5 dl olja
1 msk kalvfond
2 msk sirap
salt
peppar
0,5 dl frysta lingon
timjan
Gör så här:
Putsa köttet och gnid in det med kryddor. Stick en stektermometer mitt i köttet och låt det steka i ugn tills termometern visar 62 grader för rosa kött. Låt köttet vila innan det skivas (minst 20 minuter), under tiden gör du potatisen och marinaden. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisen med olja och rosmarin och lägg på en bakpappersklädd plåt. Stek i ugn i 15 minuter och lägg sedan på svampen. Blanda och stek i 15 minuter till. När 5 minuter återstår läggs tomaterna på, krydda med salt och peppar och rör om. Skiva köttet tunt och vispa ihop marinaden. Häll marinaden över det skivade köttet i en tunn stråle och strö över lingon och timjan.
Serveras med:
En god sås kanske
Rostade rotsaker
Putsa köttet och gnid in det med kryddor. Stick en stektermometer mitt i köttet och låt det steka i ugn tills termometern visar 62 grader för rosa kött. Låt köttet vila innan det skivas (minst 20 minuter), under tiden gör du potatisen och marinaden. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisen med olja och rosmarin och lägg på en bakpappersklädd plåt. Stek i ugn i 15 minuter och lägg sedan på svampen. Blanda och stek i 15 minuter till. När 5 minuter återstår läggs tomaterna på, krydda med salt och peppar och rör om. Skiva köttet tunt och vispa ihop marinaden. Häll marinaden över det skivade köttet i en tunn stråle och strö över lingon och timjan.
Serveras med:
En god sås kanske
Rostade rotsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2004-11-18
Receptdatum: 2005-02-19
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2004-11-18
Receptdatum: 2005-02-19
Utskrivet: 2023-05-29 03:48
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/819
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/819