Filé med fyrpepparsås & klyftpotatis
Ingredienser:
1 kg potatis
500 g fläskfilé
1 paprika
1 purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 brk färskost, 4 peppar
1 kg potatis
500 g fläskfilé
1 paprika
1 purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 brk färskost, 4 peppar
Gör så här:
Skala och klyfta potatisen. Ugnsstek eller fritera potatisen så den blir klar precis innan servering. Putsa filén fri från hinnor. Skiva filén och purjolöken samt strimla paprikan. Lägg filéskivorna i botten på en ugnsform, strö purjo och paprika ovanpå. Blanda ihop färskosten och grädden. Slå blandningen över kött och grönsaker. Värm rätten i ugn i ungefär 30 minuter.
Serveras med:
Varm baguette
Grönsallad
Skala och klyfta potatisen. Ugnsstek eller fritera potatisen så den blir klar precis innan servering. Putsa filén fri från hinnor. Skiva filén och purjolöken samt strimla paprikan. Lägg filéskivorna i botten på en ugnsform, strö purjo och paprika ovanpå. Blanda ihop färskosten och grädden. Slå blandningen över kött och grönsaker. Värm rätten i ugn i ungefär 30 minuter.
Serveras med:
Varm baguette
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2005-01-06
Receptdatum: 2005-02-19
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2005-01-06
Receptdatum: 2005-02-19
Utskrivet: 2023-05-29 23:34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/821
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/821