Pasta Venezia
Ingredienser:
400 g pasta
8 st scampi
500 g körsbärstomater
1 krm chilipulver
2 st vitlöksklyftor
2 msk persilja
3 msk olivolja
cognac
salt
400 g pasta
8 st scampi
500 g körsbärstomater
1 krm chilipulver
2 st vitlöksklyftor
2 msk persilja
3 msk olivolja
cognac
salt
Gör så här:
Koka upp 4 l vatten med ca 2 msk salt. När vattnet kokat upp, lägg i pastan och koka i 7 min. Skär scampin på längden. Hetta försiktigt upp olivoljan med vitlöken i en stekpanna och lägg i scampin när vitlöken fått färg, smaka av med salt och låt den fräsa ett par minuter. Ta sedan bort scampin och lägg i tomaterna som delats på hälften, persiljan och chilipulvret. Låt det koka ihop under ca fem minuter, smaka av med konjak. Lägg tillbaka scampin i pannan för att dra åt sig smakerna. När pastan är klar, häll av vattnet och rör i såsen, låt det hela värmas i ca 1 min. Lägg gärna över i en vacker skål och garnera med persiljeblad.
Serveras med:
Bröd
Grönsallad
Koka upp 4 l vatten med ca 2 msk salt. När vattnet kokat upp, lägg i pastan och koka i 7 min. Skär scampin på längden. Hetta försiktigt upp olivoljan med vitlöken i en stekpanna och lägg i scampin när vitlöken fått färg, smaka av med salt och låt den fräsa ett par minuter. Ta sedan bort scampin och lägg i tomaterna som delats på hälften, persiljan och chilipulvret. Låt det koka ihop under ca fem minuter, smaka av med konjak. Lägg tillbaka scampin i pannan för att dra åt sig smakerna. När pastan är klar, häll av vattnet och rör i såsen, låt det hela värmas i ca 1 min. Lägg gärna över i en vacker skål och garnera med persiljeblad.
Serveras med:
Bröd
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2005-01-13
Receptdatum: 2005-02-19
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2005-01-13
Receptdatum: 2005-02-19
Utskrivet: 2023-04-02 08:20
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/822
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/822