Kryddiga biffar med basilikasalsa & ugnsstekt pota
Ingredienser:
1 kg potatis
olja/smör
2 klyftor vitlök
600 g biff
(4 skivor á 150 g)
3 krm malen koriander
2 krm malen kardemumma
3 krm garam masala
1 msk smör
salt
peppar
Sås:
4 msk färska hackade basilikablad
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 tsk flytande honung
2 tsk pressad citron
1 krm salt
1 kg potatis
olja/smör
2 klyftor vitlök
600 g biff
(4 skivor á 150 g)
3 krm malen koriander
2 krm malen kardemumma
3 krm garam masala
1 msk smör
salt
peppar
Sås:
4 msk färska hackade basilikablad
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 tsk flytande honung
2 tsk pressad citron
1 krm salt
Gör så här:
Skala och skiva potatis tunnt i en smord/oljad ugnsplåt. Pressa vitlök ovanpå potatisen och låt den steka i ugn i ca 30 minuter. Blanda ihop koriander, kardemumma och garam masala. Gnid in blandningen i köttet och låt ligga i rumstemperatur i 30 minuter. Blanda samman alla ingredienser till salsan (såsen) och ställ den svalt. När potatisen börjar bli färdig (gyllenbrun och genommjuk) så stek köttet på båda sidor i stekpanna.
Serveras med:
Blandsallad
Bröd
Skala och skiva potatis tunnt i en smord/oljad ugnsplåt. Pressa vitlök ovanpå potatisen och låt den steka i ugn i ca 30 minuter. Blanda ihop koriander, kardemumma och garam masala. Gnid in blandningen i köttet och låt ligga i rumstemperatur i 30 minuter. Blanda samman alla ingredienser till salsan (såsen) och ställ den svalt. När potatisen börjar bli färdig (gyllenbrun och genommjuk) så stek köttet på båda sidor i stekpanna.
Serveras med:
Blandsallad
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2005-01-20
Receptdatum: 2005-02-19
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2005-01-20
Receptdatum: 2005-02-19
Utskrivet: 2023-06-08 20:24
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/823
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/823