Bakad potatis med skagenröra
Ingredienser:
4 portionsstora bakpotatisar
Sås:
200 g skalade räkor (gärna i lake) kräftstjärtar går också bra
200 g crabfish
(surimi eller liknande)
100 g röd stenbitsrom
5 dl majonäs
1 pkt frusen dill
citronpeppar
4 portionsstora bakpotatisar
Sås:
200 g skalade räkor (gärna i lake) kräftstjärtar går också bra
200 g crabfish
(surimi eller liknande)
100 g röd stenbitsrom
5 dl majonäs
1 pkt frusen dill
citronpeppar
Gör så här:
Tvätta potatisen om det inte redan är gjort. Gör ett kryss i varje potatis och lägg dem pÃ¥ en plÃ¥t. Ställ i ugnen och "baka" potatisen tills den är klar. Under tiden sÃ¥ skär crabfishen i mindre bitar. Ãâven räkorna kan delas om de är mycket stora. Blanda crabfish, räkor, stenbitsrom, majonäs och dill och rör ihop. Lägg upp varje potatis pÃ¥ tallrik och servera en stor klick röra ovanpÃ¥.
Serveras med:
Grönsallad
Brytbröd
Tvätta potatisen om det inte redan är gjort. Gör ett kryss i varje potatis och lägg dem pÃ¥ en plÃ¥t. Ställ i ugnen och "baka" potatisen tills den är klar. Under tiden sÃ¥ skär crabfishen i mindre bitar. Ãâven räkorna kan delas om de är mycket stora. Blanda crabfish, räkor, stenbitsrom, majonäs och dill och rör ihop. Lägg upp varje potatis pÃ¥ tallrik och servera en stor klick röra ovanpÃ¥.
Serveras med:
Grönsallad
Brytbröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2004-02-10
Receptdatum: 2005-02-19
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2004-02-10
Receptdatum: 2005-02-19
Utskrivet: 2023-01-31 01:26
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/825
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/825