Mexpotatis med köttfärsröra
Ingredienser:
4 bakpotatisar
en klick smör
1 gul lök
1 röd paprika
400 g köttfärs
1 burk röda kidneybönor
2 dl Lätt Crème Fraiche Mexican-Chili
1 tsk salt
4 bakpotatisar
en klick smör
1 gul lök
1 röd paprika
400 g köttfärs
1 burk röda kidneybönor
2 dl Lätt Crème Fraiche Mexican-Chili
1 tsk salt
Gör så här:
Slå på ugnen och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och fördela klickar av smör över dem. Baka i ugn, ca 30 minuter, eller tills de blivit vackert gyllenbruna. Hacka löken, tärna paprika och fräs tillsammans med köttfärsen. Låt bönorna rinna av. Blanda köttfärs, bönor och crème fraiche. Låt alltsammans puttra på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite extra lätt crème fraiche mexican-chili och eventuellt finhackat kryddgrönt, gärna koriander. Doppa potatisklyftorna i köttfärsröran.
Serveras med:
Bröd
Grönsallad
Slå på ugnen och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och fördela klickar av smör över dem. Baka i ugn, ca 30 minuter, eller tills de blivit vackert gyllenbruna. Hacka löken, tärna paprika och fräs tillsammans med köttfärsen. Låt bönorna rinna av. Blanda köttfärs, bönor och crème fraiche. Låt alltsammans puttra på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite extra lätt crème fraiche mexican-chili och eventuellt finhackat kryddgrönt, gärna koriander. Doppa potatisklyftorna i köttfärsröran.
Serveras med:
Bröd
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2005-03-31
Receptdatum: 2005-04-04
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2005-03-31
Receptdatum: 2005-04-04
Utskrivet: 2023-05-29 04:31
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/831
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/831