Mexpotatis med köttfärsröra
Ingredienser:
4 bakpotatisar
en klick smör
1 gul lök
1 röd paprika
400 g köttfärs
1 burk röda kidneybönor
2 dl Lätt Crème Fraiche Mexican-Chili
1 tsk salt
4 bakpotatisar
en klick smör
1 gul lök
1 röd paprika
400 g köttfärs
1 burk röda kidneybönor
2 dl Lätt Crème Fraiche Mexican-Chili
1 tsk salt
Gör så här:
SlÃ¥ pÃ¥ ugnen och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och fördela klickar av smör över dem. Baka i ugn, ca 30 minuter, eller tills de blivit vackert gyllenbruna. Hacka löken, tärna paprika och fräs tillsammans med köttfärsen. LÃ¥t bönorna rinna av. Blanda köttfärs, bönor och crème fraiche. LÃ¥t alltsammans puttra pÃ¥ svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite extra lätt crème fraiche mexican-chili och eventuellt finhackat kryddgrönt, gärna koriander. Doppa potatisklyftorna i köttfärsröran.
Serveras med:
Bröd
Grönsallad
SlÃ¥ pÃ¥ ugnen och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och fördela klickar av smör över dem. Baka i ugn, ca 30 minuter, eller tills de blivit vackert gyllenbruna. Hacka löken, tärna paprika och fräs tillsammans med köttfärsen. LÃ¥t bönorna rinna av. Blanda köttfärs, bönor och crème fraiche. LÃ¥t alltsammans puttra pÃ¥ svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite extra lätt crème fraiche mexican-chili och eventuellt finhackat kryddgrönt, gärna koriander. Doppa potatisklyftorna i köttfärsröran.
Serveras med:
Bröd
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2005-03-31
Receptdatum: 2005-04-04
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2005-03-31
Receptdatum: 2005-04-04
Utskrivet: 2023-01-30 22:29
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/831
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/831