Purjosoppa
Ingredienser:
1 st purjolök
olja
1 st potatis
250 g frysta ärtor
7,5 dl grönsaksbuljong
1 dl crème fraiche
2 dl grädde
grovmalen svartpeppar
2 st hårdkokta ägg
persilja
1 st purjolök
olja
1 st potatis
250 g frysta ärtor
7,5 dl grönsaksbuljong
1 dl crème fraiche
2 dl grädde
grovmalen svartpeppar
2 st hårdkokta ägg
persilja
Gör så här:
Ansa och skiva purjolöken. Fräs purjon på svag värme utan att det får ta färg. Skala och tärna potatisen. Lägg i potatis, ärtor och buljong med purjon. Sjud allt under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Mixa alltsammans i matberedare till en slät soppa. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Häll i crème fraiche och grädde. Sjud soppan ett par minuter och smaka av med peppar. Servera soppan med en ägghalva och hackad persilja.
Ansa och skiva purjolöken. Fräs purjon på svag värme utan att det får ta färg. Skala och tärna potatisen. Lägg i potatis, ärtor och buljong med purjon. Sjud allt under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Mixa alltsammans i matberedare till en slät soppa. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Häll i crème fraiche och grädde. Sjud soppan ett par minuter och smaka av med peppar. Servera soppan med en ägghalva och hackad persilja.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-08-01
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Fredagstips: 1999-08-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-04-02 07:50
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/84
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/84