Ättiksströmming
Ingredienser:
1 kg strömmingsfiléer
1 dl rågmjöl
salt
peppar
smör
1 rödlök
5 kryddpepparkorn
Sås:
1 dl ren ättika (24%)
3 dl vatten
3,5 dl strösocker
1 kg strömmingsfiléer
1 dl rågmjöl
salt
peppar
smör
1 rödlök
5 kryddpepparkorn
Sås:
1 dl ren ättika (24%)
3 dl vatten
3,5 dl strösocker
Gör så här:
Klipp av ryggfenorna på fisken och häll mjölet på en tallrik. Doppa strömmingen i mjölet med köttsidan upp och salta samt peppra. Vik ihop filéerna på mitten och stek dem 3 minuter på var sida i smör. Skala och skiva löken tunt och varva strömmingen med lök och krossad kryddpeppar i en skål. Koka upp ättika, vatten och socker i kastrull. Låt lagen svalna och slå den över fiskfiléerna. Ställ allt kallt i minst 30 minuter innan servering.
Serveras med:
Kokt potatis
Knäckebröd
Klipp av ryggfenorna på fisken och häll mjölet på en tallrik. Doppa strömmingen i mjölet med köttsidan upp och salta samt peppra. Vik ihop filéerna på mitten och stek dem 3 minuter på var sida i smör. Skala och skiva löken tunt och varva strömmingen med lök och krossad kryddpeppar i en skål. Koka upp ättika, vatten och socker i kastrull. Låt lagen svalna och slå den över fiskfiléerna. Ställ allt kallt i minst 30 minuter innan servering.
Serveras med:
Kokt potatis
Knäckebröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2005-04-23
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2005-04-23
Utskrivet: 2023-05-30 00:15
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/844
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/844