Thaitorsk
Ingredienser:
600 g torskfilé
kan bytas mot hoki- eller sejfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 msk olja
1 dl vitt vin
1 msk provensalska kryddor
3 msk sweet chilisås
2 dl matlagningsgrädde
600 g torskfilé
kan bytas mot hoki- eller sejfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 msk olja
1 dl vitt vin
1 msk provensalska kryddor
3 msk sweet chilisås
2 dl matlagningsgrädde
Gör så här:
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Hetta upp olja i en vid panna och fräs löken i den. Häll i den varma bujongen och låt sjuda någon minut. Häll i vin, kryddor och chilisås. Smaka av då det skall vara ganska starkt. Rör i grädden och låt allt koka ihop någon minut. Skär fisken i bitar och lägg dem i såsen . Sjud på svag värme i 5 minuter tills fisken är genomkokt.
Serveras med:
Potatis
Ris
Sallad
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Hetta upp olja i en vid panna och fräs löken i den. Häll i den varma bujongen och låt sjuda någon minut. Häll i vin, kryddor och chilisås. Smaka av då det skall vara ganska starkt. Rör i grädden och låt allt koka ihop någon minut. Skär fisken i bitar och lägg dem i såsen . Sjud på svag värme i 5 minuter tills fisken är genomkokt.
Serveras med:
Potatis
Ris
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2005-04-23
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2005-04-23
Utskrivet: 2023-06-10 19:13
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/845
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/845