Asiatisk laxwok
Ingredienser:
200 g nudlar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl sweet chili
600 g laxfilé
1 röd paprika
100 g minimajs
200 g sockerärtor
ev. 1 msk färskriven ingefära
en klick smör
salt
peppar
200 g nudlar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl sweet chili
600 g laxfilé
1 röd paprika
100 g minimajs
200 g sockerärtor
ev. 1 msk färskriven ingefära
en klick smör
salt
peppar
Gör så här:
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Drag den av värmen och lägg i nudlarna. Låt dem mjukna i vattnet i 10 minuter. Blanda crème fraiche och sweet chili. Ställ kallt till servering. Skär laxen i tärningar, ca 2x2cm. Strimla paprikan. Fräs grönsaker och lax var för sig. Krydda med salt och peppar. Blanda nudlarna med grönsaker och ingefära. Lägg upp på fat. Toppa med laxtärningarna och rejäla klickar av såsen. Servera direkt!
Serveras med:
Öl
Brytbröd
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Drag den av värmen och lägg i nudlarna. Låt dem mjukna i vattnet i 10 minuter. Blanda crème fraiche och sweet chili. Ställ kallt till servering. Skär laxen i tärningar, ca 2x2cm. Strimla paprikan. Fräs grönsaker och lax var för sig. Krydda med salt och peppar. Blanda nudlarna med grönsaker och ingefära. Lägg upp på fat. Toppa med laxtärningarna och rejäla klickar av såsen. Servera direkt!
Serveras med:
Öl
Brytbröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2005-06-02
Receptdatum: 2005-07-26
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2005-06-02
Receptdatum: 2005-07-26
Utskrivet: 2023-06-10 06:34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/857
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/857