Asiatisk laxwok
Ingredienser:
200 g nudlar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl sweet chili
600 g laxfilé
1 röd paprika
100 g minimajs
200 g sockerärtor
ev. 1 msk färskriven ingefära
en klick smör
salt
peppar
200 g nudlar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl sweet chili
600 g laxfilé
1 röd paprika
100 g minimajs
200 g sockerärtor
ev. 1 msk färskriven ingefära
en klick smör
salt
peppar
Gör så här:
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Drag den av värmen och lägg i nudlarna. LÃ¥t dem mjukna i vattnet i 10 minuter. Blanda crème fraiche och sweet chili. Ställ kallt till servering. Skär laxen i tärningar, ca 2x2cm. Strimla paprikan. Fräs grönsaker och lax var för sig. Krydda med salt och peppar. Blanda nudlarna med grönsaker och ingefära. Lägg upp pÃ¥ fat. Toppa med laxtärningarna och rejäla klickar av sÃ¥sen. Servera direkt!
Serveras med:
Ãl
Brytbröd
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Drag den av värmen och lägg i nudlarna. LÃ¥t dem mjukna i vattnet i 10 minuter. Blanda crème fraiche och sweet chili. Ställ kallt till servering. Skär laxen i tärningar, ca 2x2cm. Strimla paprikan. Fräs grönsaker och lax var för sig. Krydda med salt och peppar. Blanda nudlarna med grönsaker och ingefära. Lägg upp pÃ¥ fat. Toppa med laxtärningarna och rejäla klickar av sÃ¥sen. Servera direkt!
Serveras med:
Ãl
Brytbröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2005-06-02
Receptdatum: 2005-07-26
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2005-06-02
Receptdatum: 2005-07-26
Utskrivet: 2023-01-30 22:24
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/857
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/857