Chili- & limemarinerad grillad lax med gurksalla
Ingredienser:
4 laxkotletter
1 gurka
2 tsk färsk ingefära
2 msk ljus vinäger
1 msk socker
2 krm salt
2 msk färsk koriander
Sås:
1 röd chili
1 lime
2 msk fisksås
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
4 laxkotletter
1 gurka
2 tsk färsk ingefära
2 msk ljus vinäger
1 msk socker
2 krm salt
2 msk färsk koriander
Sås:
1 röd chili
1 lime
2 msk fisksås
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
Gör så här:
Kärna ur och strimla chilin. Riv skalet av limefrukten och pressa ur saften. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, avsluta med att pressa i vitlöken. Lägg fisken i en form och häll marinaden över den och låt stå i kylskåp minst en timme. Hyvla gurkan i långa skivor, riv ingefäran och hacka koriandern. Lägg gurkan i en skål och blanda ihop resten av ingredienserna till salladen. Blanda ner röran i gurkan. Torka av ytan lite på fisken och grilla den 4 minuter per sida. Värm resterande marinad i panna och låt den hettas upp innan servering. Servera lax och sallad med marinadskyn och tillbehör.
Serveras med:
Jasminris
Limeklyftor
Kärna ur och strimla chilin. Riv skalet av limefrukten och pressa ur saften. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, avsluta med att pressa i vitlöken. Lägg fisken i en form och häll marinaden över den och låt stå i kylskåp minst en timme. Hyvla gurkan i långa skivor, riv ingefäran och hacka koriandern. Lägg gurkan i en skål och blanda ihop resten av ingredienserna till salladen. Blanda ner röran i gurkan. Torka av ytan lite på fisken och grilla den 4 minuter per sida. Värm resterande marinad i panna och låt den hettas upp innan servering. Servera lax och sallad med marinadskyn och tillbehör.
Serveras med:
Jasminris
Limeklyftor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Fredagstips: 2005-06-09
Receptdatum: 2005-07-26
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Fredagstips: 2005-06-09
Receptdatum: 2005-07-26
Utskrivet: 2023-03-29 14:20
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/858
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/858