Cannelloni med kesofyllning i tomat
Ingredienser:
12 färska lasagneplattor
400 g fryst hackad spenat
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 krm svartpeppar
1 krm mald muskot
500 g keso
Sås:
500 g krossade tomater
1 tsk basilika
1 krm svartpeppar
0,5 dl vatten
2 msk riven ost
12 färska lasagneplattor
400 g fryst hackad spenat
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 krm svartpeppar
1 krm mald muskot
500 g keso
Sås:
500 g krossade tomater
1 tsk basilika
1 krm svartpeppar
0,5 dl vatten
2 msk riven ost
Gör så här:
Tina spenaten i en kastrull och låt vattnet koka in. Blanda i salt, kryddor och keso. Fördela blandningen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Häll tomaterna i en ugnssäker form och blanda i salt och kryddor. Lägg pastarullarna tätt bredvid varandra. Skölj ur tomatburken med vattnet och häll det över rullarna. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter.
Serveras med:
Säsongens primörer
Tina spenaten i en kastrull och låt vattnet koka in. Blanda i salt, kryddor och keso. Fördela blandningen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Häll tomaterna i en ugnssäker form och blanda i salt och kryddor. Lägg pastarullarna tätt bredvid varandra. Skölj ur tomatburken med vattnet och häll det över rullarna. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter.
Serveras med:
Säsongens primörer
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2005-07-21
Receptdatum: 2005-07-26
Tillagningstid: 25 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2005-07-21
Receptdatum: 2005-07-26
Utskrivet: 2023-05-30 00:18
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/861
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/861