Jordgubbsmarinerad grillad entrecá´te med varm pap
Ingredienser:
4 skivor entrecôte, 150 g/skiva
1 dl jordgubbar (50 g)
2 msk olja
2 msk vinäger
½ msk brun farin
1 tsk salt
2 tsk sambal oelek
Sås:
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten röd lök¨
2 msk olja
1 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
4 skivor entrecôte, 150 g/skiva
1 dl jordgubbar (50 g)
2 msk olja
2 msk vinäger
½ msk brun farin
1 tsk salt
2 tsk sambal oelek
Sås:
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten röd lök¨
2 msk olja
1 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
Gör så här:
Mixa samman jordgubbarna med olja, vinäger, farinsocker, salt och sambal oelek. Lägg ut köttet på ett fat och häll marinaden över. Ställ fatet kallt i två timmar. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mycket små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Fräs paprika och lök i olja i en kastrull. Häll över vatten och fond, smaka av med salt och peppar. Låt salsan puttra under lock i 5 minuter. Grilla köttet ungefär tre minuter på var sida och servera med den varma salsan.
Serveras med:
Potatis
Sallad
Mixa samman jordgubbarna med olja, vinäger, farinsocker, salt och sambal oelek. Lägg ut köttet på ett fat och häll marinaden över. Ställ fatet kallt i två timmar. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i mycket små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Fräs paprika och lök i olja i en kastrull. Häll över vatten och fond, smaka av med salt och peppar. Låt salsan puttra under lock i 5 minuter. Grilla köttet ungefär tre minuter på var sida och servera med den varma salsan.
Serveras med:
Potatis
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Fredagstips: 2005-08-18
Receptdatum: 2005-10-03
Tillagningstid: 2 tim. 30 min.
Fredagstips: 2005-08-18
Receptdatum: 2005-10-03
Utskrivet: 2023-06-10 20:54
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/867
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/867