Dubbla schnitzlar med currylinser
Ingredienser:
4 skivor skinkschnitzel à 125 g
2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
0,5 dl cashewnötter
3 msk russin
2 msk mango chutney
2 msk smör
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl röda linser
6 dl grönsaksbuljong
1 msk curry
2 krm cayennepeppar
1 knippa koriander
4 skivor skinkschnitzel à 125 g
2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
0,5 dl cashewnötter
3 msk russin
2 msk mango chutney
2 msk smör
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl röda linser
6 dl grönsaksbuljong
1 msk curry
2 krm cayennepeppar
1 knippa koriander
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Fräs linserna med löken och häll sedan över buljongen och tilsätt curryn. Koka under lock i 10 minuter innan du smakar av med ungefär hälften av saltet och cayennepeppar. Hacka koriandern grovt och blanda ner i linserna. Lägg ut schnitzlarna på en plan yta och krydda med svartpeppar och resten av saltet . Grovhacka nötterna och blanda ihop med russin och mango chutney. Klicka röran på ena halvan av schnitzlarna och vik över den andra halvan. Fäst ihop med tandpetare eller liknande. Hetta upp smöret tills det slutar skumma och stek schnitzlarna 4 minuter på var sida.
Serveras med:
Gröna bönor
Matlagningsyoghurt
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Fräs linserna med löken och häll sedan över buljongen och tilsätt curryn. Koka under lock i 10 minuter innan du smakar av med ungefär hälften av saltet och cayennepeppar. Hacka koriandern grovt och blanda ner i linserna. Lägg ut schnitzlarna på en plan yta och krydda med svartpeppar och resten av saltet . Grovhacka nötterna och blanda ihop med russin och mango chutney. Klicka röran på ena halvan av schnitzlarna och vik över den andra halvan. Fäst ihop med tandpetare eller liknande. Hetta upp smöret tills det slutar skumma och stek schnitzlarna 4 minuter på var sida.
Serveras med:
Gröna bönor
Matlagningsyoghurt
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2005-09-29
Receptdatum: 2005-10-03
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2005-09-29
Receptdatum: 2005-10-03
Utskrivet: 2023-04-02 08:08
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/876
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/876