Kyckling med pumpa & rött ris
Ingredienser:
4 kycklinglår med skinn
salt och peppar
1 dl olivolja
1 gul lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk tomatpuré
2 dl pumpakött, tärnat
0,5 dl olivolja
2 dl långkornigt ris
4 dl vatten
2 tomater, grovt tärnade
salt och peppar
saft av 1 lime
Sås:
1 msk farinsocker
3 kryddpepparkorn, krossade
1 kanelstång, bruten
0,5 tsk cayennepeppar
3 vitlöksklyftor, hackade
0,5 msk vitpepparkorn, grovkrossade
0,5 msk mald ingefära
0,5 msk torkad timjan
1 jalapeño, hackad
2 vårlökar, finskurna
saft av 2 lime
0,5 dl rödvinsvinäger
1 msk salt
1 dl vatten
0,5 dl olivolja
4 kycklinglår med skinn
salt och peppar
1 dl olivolja
1 gul lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk tomatpuré
2 dl pumpakött, tärnat
0,5 dl olivolja
2 dl långkornigt ris
4 dl vatten
2 tomater, grovt tärnade
salt och peppar
saft av 1 lime
Sås:
1 msk farinsocker
3 kryddpepparkorn, krossade
1 kanelstång, bruten
0,5 tsk cayennepeppar
3 vitlöksklyftor, hackade
0,5 msk vitpepparkorn, grovkrossade
0,5 msk mald ingefära
0,5 msk torkad timjan
1 jalapeño, hackad
2 vårlökar, finskurna
saft av 2 lime
0,5 dl rödvinsvinäger
1 msk salt
1 dl vatten
0,5 dl olivolja
Gör så här:
Blanda ingredienserna till jerkmixen (sås/marinad) och marinera kycklinglåren i jerkmixen i kylskåp över natten. Sätt ugnen på 200°C. Lyft ur kycklinglåren ur marinaden. Salta och peppra och bryn dem i olivolja tills de har fått fin färg. Lägg över i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Fräs lök, vitlök, tomatpuré och pumpa i olivolja i en kastrull i 1 minut. Tillsätt riset och fräs i ytterligare 2 minuter. Häll på vatten och låt koka i 20â25 minuter under lock. Lägg i tomatbitarna när riset är nästan klart. Salta och peppra. Smaka av med limesaft.
Blanda ingredienserna till jerkmixen (sås/marinad) och marinera kycklinglåren i jerkmixen i kylskåp över natten. Sätt ugnen på 200°C. Lyft ur kycklinglåren ur marinaden. Salta och peppra och bryn dem i olivolja tills de har fått fin färg. Lägg över i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Fräs lök, vitlök, tomatpuré och pumpa i olivolja i en kastrull i 1 minut. Tillsätt riset och fräs i ytterligare 2 minuter. Häll på vatten och låt koka i 20â25 minuter under lock. Lägg i tomatbitarna när riset är nästan klart. Salta och peppra. Smaka av med limesaft.
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2005-10-05
Tillagningstid: 24 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2005-10-05
Utskrivet: 2023-06-08 20:23
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/879
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/879