Spansk fisksoppa
Ingredienser:
400 g djupfryst torskfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
8 dl fiskbuljong
300 g krossade tomater
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 apelsin
20 gröna oliver
Sås:
2 dl crème fraiche
0,25 g saffran
1 liten vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
0,5 dl hackad gräslök
400 g djupfryst torskfilé
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
8 dl fiskbuljong
300 g krossade tomater
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 apelsin
20 gröna oliver
Sås:
2 dl crème fraiche
0,25 g saffran
1 liten vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
0,5 dl hackad gräslök
Gör så här:
Tina torsken och skär i 2x2 cm stora kuber. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja och häll på buljongen. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Låt koka under lock i 10 minuter. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften. Häll saften i grytan och lägg i fisken. Låt koka i ytterligare 5 minuter. Skiva oliverna och blanda i det i soppan tillsammans med apelsinskalet. Smaksätt crème fraichen med saffran, pressad vitlök och salt. Rör i gräslöken och servera.
Serveras med:
Bröd
Tina torsken och skär i 2x2 cm stora kuber. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja och häll på buljongen. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Låt koka under lock i 10 minuter. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften. Häll saften i grytan och lägg i fisken. Låt koka i ytterligare 5 minuter. Skiva oliverna och blanda i det i soppan tillsammans med apelsinskalet. Smaksätt crème fraichen med saffran, pressad vitlök och salt. Rör i gräslöken och servera.
Serveras med:
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 25 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 16:03
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/88
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/88