Majsmuffins
Ingredienser:
2,5 dl majsgryn (polenta)
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk brun farin
2 ägg
1 dl gräddfil
1,5 dl mjölk
0,5 dl olja
2,5 dl majsgryn (polenta)
2 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk brun farin
2 ägg
1 dl gräddfil
1,5 dl mjölk
0,5 dl olja
Gör så här:
Slå på ugnen. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Vispa äggen lätt och blanda dem sedan med mjölk, gräddfil och olja. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om endast tills allt är ordentligt blandat.Fördela smeten i muffinsform eller i bakformar av papper. Grädda i 15-20 minuter på mellersta falsen.Ta ut och låt svalna på ett galler. Garnera muffinsen med guacamole, gräddfil och stenbitsrom.
Serveras med:
Guacamole
Gräddfil
Stenbitsrom
Slå på ugnen. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Vispa äggen lätt och blanda dem sedan med mjölk, gräddfil och olja. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om endast tills allt är ordentligt blandat.Fördela smeten i muffinsform eller i bakformar av papper. Grädda i 15-20 minuter på mellersta falsen.Ta ut och låt svalna på ett galler. Garnera muffinsen med guacamole, gräddfil och stenbitsrom.
Serveras med:
Guacamole
Gräddfil
Stenbitsrom
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2005-10-05
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2005-10-05
Utskrivet: 2023-05-30 00:37
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/880
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/880