Pepparkaksrutor
Ingredienser:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl gräddfil
1 msk pepparkakskrydda
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat eller bakpulver
1 dl lingonsylt
2 dl crème fraiche
0,5 dl florsocker
1 ark bladguld (finns på färgaffär)
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl gräddfil
1 msk pepparkakskrydda
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat eller bakpulver
1 dl lingonsylt
2 dl crème fraiche
0,5 dl florsocker
1 ark bladguld (finns på färgaffär)
Gör så här:
SlÃ¥ pÃ¥ ugnen. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Fortsätt att vispa och rör ned ägg, gräddfil och kryddor. Vänd till sist ned mjöl, bikarbonat och lingonsylt. Smörj och mjöla eller bröa en liten lÃ¥ngpanna, 30x40 cm. Grädda kakan i 20-25 minuter. LÃ¥t svalna och dela sedan i rutor. Blanda crème fraiche och florsocker, lägg pÃ¥ en klick pÃ¥ varje bit, toppa med en flaga bladguld.
SlÃ¥ pÃ¥ ugnen. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Fortsätt att vispa och rör ned ägg, gräddfil och kryddor. Vänd till sist ned mjöl, bikarbonat och lingonsylt. Smörj och mjöla eller bröa en liten lÃ¥ngpanna, 30x40 cm. Grädda kakan i 20-25 minuter. LÃ¥t svalna och dela sedan i rutor. Blanda crème fraiche och florsocker, lägg pÃ¥ en klick pÃ¥ varje bit, toppa med en flaga bladguld.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2005-11-23
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2005-11-23
Utskrivet: 2023-01-27 18:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/892
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/892