Kolafylld choklad
Ingredienser:
125 g ljus mjölkchoklad
25 knäckformar av aluminium
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1 msk kakao
125 g ljus mjölkchoklad
25 knäckformar av aluminium
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1 msk kakao
Gör så här:
Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Pensla insidan på knäckformarna med choklad. Ställ dem kallt så att chokladen stelnar. Spara resten av chokladen till senare. Blanda ingredienserna till kolan i en tjockbottnad kastrull. Smält under omrörning. Koka kolasmeten tills den börjar tjockna, 15-30 min. Kontrollera om kolan är klar genom att göra kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast. Låt smeten svalna något. Fördela kolasmeten i chokladformarna. Täck kolan med resten av den smälta chokladen. Förvara chokladformarna i kylen.
Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Pensla insidan på knäckformarna med choklad. Ställ dem kallt så att chokladen stelnar. Spara resten av chokladen till senare. Blanda ingredienserna till kolan i en tjockbottnad kastrull. Smält under omrörning. Koka kolasmeten tills den börjar tjockna, 15-30 min. Kontrollera om kolan är klar genom att göra kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg och ganska fast. Låt smeten svalna något. Fördela kolasmeten i chokladformarna. Täck kolan med resten av den smälta chokladen. Förvara chokladformarna i kylen.
Tillagningstid: 2 tim.
Receptdatum: 2005-11-23
Receptdatum: 2005-11-23
Utskrivet: 2023-06-08 21:20
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/893
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/893