Senapsströmming
Ingredienser:
400 g strömmingsfiléer
1 tsk salt
2 msk riven färsk pepparrot
1 dl hackad dill
1,5 dl vispgrädde
1 msk skånsk senap
2 msk ströbröd
400 g strömmingsfiléer
1 tsk salt
2 msk riven färsk pepparrot
1 dl hackad dill
1,5 dl vispgrädde
1 msk skånsk senap
2 msk ströbröd
Gör så här:
Slå på ugnen. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Skölj och låt rinna av. Lägg filéerna med köttsidan upp. Salta och fördela pepparrot och dill ovanpå. Rulla ihop och lägg tätt i en smord ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det över strömmingen. Strö över ströbrödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Serveras med:
Potatis
Sallad
Slå på ugnen. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Skölj och låt rinna av. Lägg filéerna med köttsidan upp. Salta och fördela pepparrot och dill ovanpå. Rulla ihop och lägg tätt i en smord ugnssäker form. Blanda grädde och senap. Häll det över strömmingen. Strö över ströbrödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Serveras med:
Potatis
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2005-11-23
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2005-11-23
Utskrivet: 2023-06-08 20:14
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/894
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/894