Svartsoppa
Ingredienser:
5 dl gås eller svinblod
1 dl vetemjöl
2,5 liter buljong, och fruktspad
2-3 tsk salt
2-3 tsk socker
en halv dl vinäger
en halv tsk vitpeppar
en halv tsk ingefära
en halv tsk kryddnejlikor
2 msk konjak
2 dl sherry eller madeira
5 dl gås eller svinblod
1 dl vetemjöl
2,5 liter buljong, och fruktspad
2-3 tsk salt
2-3 tsk socker
en halv dl vinäger
en halv tsk vitpeppar
en halv tsk ingefära
en halv tsk kryddnejlikor
2 msk konjak
2 dl sherry eller madeira
Gör så här:
Sila blodet och vispa ihop det med mjölet. Sila och koka upp buljongen. Häll mjölblandningen i buljongen under kraftig vispning. Sjud soppan några minuter och vispa hela i den så att den inte skär sig. Lyft av grytan och tillsätt salt, socker, vinäger, kryddor, konjak och vin. Smaka av.
Tips!
Låt stå helst en dag för att den ska smaka bättre..
Sila blodet och vispa ihop det med mjölet. Sila och koka upp buljongen. Häll mjölblandningen i buljongen under kraftig vispning. Sjud soppan några minuter och vispa hela i den så att den inte skär sig. Lyft av grytan och tillsätt salt, socker, vinäger, kryddor, konjak och vin. Smaka av.
Tips!
Låt stå helst en dag för att den ska smaka bättre..
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Tillagningstid: 40 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2023-03-29 16:11
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/90
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/90