Chokladtryffel
Ingredienser:
300 g mörk choklad
75 g smör
1,5 dl crème fraiche
rivet skal av 1 apelsin
ljus mjölkchoklad
300 g mörk choklad
75 g smör
1,5 dl crème fraiche
rivet skal av 1 apelsin
ljus mjölkchoklad
Gör så här:
Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål tillsammans med smöret. Smält choklad och smör över vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt crème fraiche och smaksätt med apelsinskal eller konjak. Rör till en jämn smet. Låt den stelna något i kylen. Spritsa eller klicka ut tryffelsmeten i 1 cm breda längder på bakplåtspapper. Ställ in i kylen så att de stelnar. Skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Smält den ljusa chokladen i vattenbad och doppa tryfflarna i den. Låt tryfflarna stelna i kylen.
Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål tillsammans med smöret. Smält choklad och smör över vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt crème fraiche och smaksätt med apelsinskal eller konjak. Rör till en jämn smet. Låt den stelna något i kylen. Spritsa eller klicka ut tryffelsmeten i 1 cm breda längder på bakplåtspapper. Ställ in i kylen så att de stelnar. Skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Smält den ljusa chokladen i vattenbad och doppa tryfflarna i den. Låt tryfflarna stelna i kylen.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2005-11-23
Receptdatum: 2005-11-23
Utskrivet: 2023-04-02 08:45
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/904
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/904